Terveellinen ruokavalio.com


Terveellinenruokavalio.com –sivuilta löydät monipuolista tietoa ruuasta ja ravitsemuksesta. Käsittelemme ruokavaliota laajasti ja useasta eri näkökulmasta.

Ruoka ja ruokavalio ovat saaneet monia eri ulottuvuuksia ja ne ovat kasvaneet ulos pelkästä ruokaympyräajatuksesta. Ruokavalio voidaan nähdä vauraan länsimaan asukin eettisenä kysymyksenä, jolla määritellään omaa identiteettiä. Ruokavalio voi olla valinta olla tukematta nykyaikaista lihanjalostusteollisuutta tai tehomaanviljelyä.

Syömisellä voi ottaa kantaa hiilijalanjälkeen, kehitysmaiden asemaan, suurten kansainvälisten yritysten toimintaan. Ravitsemuksella voimme kokea kuuluvamme johonkin tiettyyn viiteryhmään kuten karppaajiin ja vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia yhteisillä foorumeilla. Ruoka voi olla toiselle suuri intohimo ja nautinnon kohde ja toiselle halpaeines, joka nautitaan energiajuoman kanssa.

Syömällä terveellisesti edistämme omaa terveyttä ja hyvinvointia. Terveellinen ruokavalio on melko simppelijuttu, mistä löytyy paljon tutkittua tietoa. Ihmiset ajattelevat asioita yleensä liian kapeakatseisesti eivätkä hahmota kokonaiskuvaa. Ravitsemuksessa syntyy helposti omia kuppikuntia, jotka ottavat silmätikukseen jonkin ravintoaineen ja yksipuolistavat näin omaa ruokavaliotaan.

Ihmiset ryhtyvät lakkoihin välttääkseen syömästä karkkia tai juomasta olutta ja vain todetakseen sen kestämättömäksi. Yleiset ravintosuositukset kehottavat syömään vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä, mikä tarkoittaa tietenkin puolipussia porkkanoita ja mielellään kerralla syötäväksi… Näin yritetään mennä sieltä mistä aita on matalin tai hypätään ojasta allikkoon.

Tämä voi olla uutinen, mutta terveellinen ruokavalio voi myös maistua hyvältä, jopa paremmalta kuin epäterveellinen. On totta, että terveelliseen ruokavalioon kuuluu runsaasti kasviksia, mutta niiden kuuluisi olla osa ravintokokonaisuutta, jolloin ne sulautuvat kaikkeen muuhun monipuoliseen ruokavalioon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Käyhän tykkäämässä Facebookissa!