Mistä terveellinen ruokavalio muodostuu? osa 3

Kahdessa edellisessä osassa olen käsitellyt oikeaa ateriarytmiä sekä ruokaympyrää osana terveellistä ravitsemusta. Näiden lisäksi kolmas suuri asia terveellisessä ruokavaliossa on rasvanlaatu. Korvaamalla ruuanlaitossa käytetty rasva öljyillä kuten oliivi- ja rypsiöljy ollaan melko pitkällä terveellisessä ruokavaliossa.

Kerrataan vielä asia kokonaisuudessaan ja lyhykäisyydessään.

  1. Oikealla ateriarytmillä pidät kehosi käynnissä sekä yksittäinen ateriakokosi pysyy pienempänä.
  2. Ruokaympyrä kertoo ruoka-aineiden suhteen, muista rehut osana ruokaa sekä kalaa 2-3 kertaa viikossa lihan tilalta.
  3. Ruuanlaitossa käytetään oliivi- ja rypsiöljyä.

Laita nämä kolme asiaa kuntoon elämässäsi niin syöt jo terveellisemmin kuin valtaosa muusta väestöstä. Näillä vinkeillä keskityt kokonaiskuvan kannalta tärkeimpiin asioihin, etkä jää hieromaan jotain  sikäli varmaan tärkeää asiaa, mutta isossa kuvassa epäolennaista.

Huomautan vielä, että terveellisen ruokavalion tulee myös maistua hyvältä ja nämä kolme vinkkiä eivät sulje pois hyvää makua. Väitän terveellisen ruuan, joka kunnioittaa puhtaita makuelämyksiä ja tuoreita ainesosia, maistuvan erittäin hyvälle.

Eli lyhyesti:

Keskity olennaisiin asioihin kokonaisuuden kannalta , laita ne kuntoon ja a vot!  

megapolis2024_pe 25.9._03
Creative Commons License photo credit: Dodo.org

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Käyhän tykkäämässä Facebookissa!